Suzuki lucreaza la o motocicleta sport hibrid

Suzuki lucreaza la o motocicleta sport hibrid

Se pare ca Suzuki a depus recent un brevet ce confirma schitele pentru o motocicleta sport hibrid propulsata de un motor electric si un motor cu ardere interna in  4 cilindri. Schita ce a fost trimisa la Oficiul de Brevete Japonia ilustreaza un sasiu de GSX-R1000 impreuna cu o evacuare laterala.

Potrivit schitelor aparute, motorul electric (obiectul in forma de tambur etichetat ca nr. # 43) poate fi folosit pentru a furniza o actionare sau asistenta electrica completa, inlocuind astfel motorul. Bateria este localizata sub sa ( nr. 22) iar dimensiuniea acesteia ne sugereaza o autonomie destul de mica, posibil pentru plimbari scurte pe langa oras. Transmisia este semi-automata si permite schimbarea manuala fara a fi nevoie sa se traga maneta de ambreiaj. Schimbarea treptelor se face in continuare cu piciorul stang doar ca de data aceasta este realizata electronic, mai exact de catre un senzor ( #90 ) care detecteaza unghiul de crestere sau de descrestere a vitezelor. Semnalul este primit de catre transmisie (TCU) , care apoi elibereaza ambreiajul si initiaza o schimbare de viteza.

072015-suzuki-hybrid-patent-07-604x633

De asemenea hibridul mai are montat pe partea dreapta a ghidonului 3 butoane : #110, #111 #112 ce permit pilotului alegerea motorizarii. Electric, dual si diverse moduri pentru motorul cu ardere interna.

072015-suzuki-hybrid-patent-19

Se mai constanta ca in ultima perioada de timp motocicletele electrice au luat amploare iar Suzuki a observat asta. Tot ce isi doreste constructorul este sa dezvolte o motocicleta de acest tip pentru a sustine ideea unei tehnologii de tip eco.